Home
Facebook Page Twitter
Beskidy MTB Trophy
Geschreven door Eli   
woensdag 05 juli 2017 09:54

4 Dagen, puur mountainbike, schitterende streek en vooral véél hoogtemeters.

Net geen tien jaar geleden reed ik de Beskidy al eens, 26", de kleine wielen, een triple vooraan, alu frame... tijden veranderen.

Maar het hotel was nog net hetzelfde en de omgeving nog even fantastisch.

Dag 1 was de warming up stage, en het was nog lekker warm ook. Een schitterend 60 km met veel mooie stukken. Zeker de eindeloze singletrack over het grenspas tussen Polen en Tsjechië. De benen waren goed, enkel op de echt steile klimmen merk ik natuurlijk dat ik geen klimmer pur sang ben. Maar wel een mooie 20e plaats!

Dag 2 is de route langer 70 km, en naar het hoogte punt in de omgeving een 1200m. Hierdoor zit er naar mijn gevoel wat te veel asfalt in en minder technische stukken. Helaas ook technische stukken aan de fiets, door een domme val staat de pad van de derrailleur scheef. Iets later rij ik de ketting dan ook over het grootste tandblad en gaat het kettingslotje open. Gelukkig niet te veel verloren tijd en nog een 24e plaats. Naar de avond toe wordt het ook kouder, de organisatie beslist dan ook terecht dat de etappe van zaterdag ingekort wordt naar 45 km.

Dag 3 Temperaturen tussen 2 en maximaal 10 graden, een geluk dus dat het een kortere etappe werd. Met een goede wind/regenstopper krijg ik het gelukkig niet koud tijdens de rit. Enkel de handen protesteren wat, maar het gaat best goed! Zo haal ik terug een 20e plaats.

Dag 4 80 km en 3100 hm, dat is veel en lang klimmen. Maar ik ben blijkbaar nog wat frisser dan de meesten want tot km 50 rij ik op plaats 13. Helaas rij ik daar lek op één van de duizenden scherpe stenen. Ik probeer eerst met een nestel het gat te dichten, maar het lekt nog langs de velg. No Tubes dicht het niet, wat dicht het eigenlijk nog wel, misschien juist een doorntje..  Dus binnenband erin en het volgende bommetje.. ik probeer het ventieltje los te draaien maar het komt los uit de binnenband. Gevloek en volgende bommetje, wat het laatste was... Het ventiel komt nog mee los, dus ik laat het op de binnenband en rij zo maar voorzichtig met veel te weinig druk verder. Na 5 km staat er gelukkig een pomp, en kan ik de band hard, te hard maar zekerheid, zetten. Nu was het dus op safe binnenbollen, met een 32e plaats als gevolg. Jammer van deze lekke band, die heeft me toch een klein half uur gekost. Maar we finishen.

Uiteindelijk goed voor een 24e plaats, wat best wel goed is in dit deelnemersveld! Voldaan naar huis na deze meerdaagse, met nog een tussenstop in Praag!