Home
Facebook Page Twitter
Crossduathlon Geel, de kers zonder de taart
Geschreven door Eli   
dinsdag 21 maart 2017 12:29

De taart was met de lekke band in Retie al weg, het crossduathlon klassement zag ik in een luttele seconde verdwijnen. Dus kon ik thuis enkel nog voor de kers gaan. Gezien het ook het BK was werd de ambitie ook wat verschoven naar een realistische TOP15 plaats.

De verdelingen tussen lopen en fietsen zouden dit jaar ook niet in mijn voordeel spelen. Beginnen met 6 km lopen. Welja, dat zijn er minstens 2 te veel om toch nog een beetje voeling met de top te hebben. Ging het lopen me zondag daarenboven nog eens niet goed af. En zo kwam ik na 6 km de wisselzone binnen op plaats 21.

Maar het fietsen was wel mooi, een modderstrook(je) maar vooral draaien en keren tussen de bomen met wat losse zand. Sommige keken verbaast naar mijn Conti Speedking achterband, maar het bleek wel de ideale keuze.

Zo ramde ik de eerste ronde al snel naar plaats 15, en schoof op en op naar plaats 8. De laatste halve toer met half zicht omdat ik mijn contactlens in een dennenboom uitgeveegd had. Als bijna blinde zonder lenzen of bril is dit geen aanrader.

Als 8e dus in de wisselszone, voor nog een 3 km lopen. Ik kan tempo lopen, maar net als de eerste run zijn de echte lopersbenen ergens achtergebleven. Eentje haalt me zo nog bij en is het met een nette 9e plaats een TOP10 geworden.

Tevreden, zeer tevreden met de kers. Maar honger naar de taart.

Ook verleng ik weer een jaartje mijn Geelse titel, ook iets om fier op te zijn en een extra motivatie.

 

Nu op naar het lange mountainbikewerk, met als summum de Beskidy Trophy in Polen!