Home
Facebook Page Twitter
Duathlon Hofstade
Geschreven door Eli   
vrijdag 24 februari 2017 10:25

De opwarmer voor Retie en Geel moest het worden, de benen en de form al een checken. Met het haar op de benen.

Wel het was in ieder geval al een super rondje. Lopen rond de grote vijver van het Bloso domein Hofstade en dan slingeren tussen de bomen en zelfs een stukje strand. Daarenboven zat het weer nog eens mee! Ideaal dus.

Tijdens het eerste lopen gaan er twee al mijlenver vandoor, en dat op 3,1 km... Daarachter kan ik me aan een sliertje van vijf man plakken. Vlot wisselen en zo neem ik de groep op sleeptouw. Die dunt snel uit tot drie en dat gaat het volle gas. Vanaf de tweede van drie ronden pakt Simon Van Roy de kop en gaat er héél hard tegenaan. Enkel op het strand doe ik een stukje omdat ik vlotter door het mulle zand ga. Zo halen we in sneltempo de koplopers in eentje laten we onmiddellijk achter en de andere Lukas Bosmans blijft nog even plakken maar die rijden we met drie, Simon, Kevin Eeckhout en mezelf naar de wisselzone toe toch op enkele seconden.

De wissel gaat vlot, Simon is al weg en loopt sneller, maar Kevin blijft wat achter en zie ik niet meer in de achteruitkijkspiegel.

Wel komt Lukas nog op en over mij, loopt tot Simon maar die weet toch te winnen! Oververdiend, mijn gedacht!

Zelf kom ik dan op een mooie derde plaats, derde duathlon van deze winter en derde derde plaats. Lekker voor de statistieken. Maar die gaan plooien in Retie en Geel. Daar zal het podium er niet inzitten en mikken we eerder op TOP10, maar hopelijk kan ik me daar volledig smijten en met een voldaan gevoel finishen!

Nog drie weken tot Retie, 3 3 3 3, komt wat vaak voor niet?