Home
Facebook Page Twitter
DieSSt Singlespeed
Geschreven door Eli   
maandag 13 februari 2017 13:37

5 februari, regen voorspeld, maar gelukkig bleef het droog. Daarenboven hadden Kim en Patrick het rondje nog véél mooier gemaakt dan vorig jaar. Het pittig eerste stuk zat er weer in, maar lag er wel beter. Het tweede stuk van het rondje was langer en oh zo leuk. Veel draaien en keren, pittig klimmetje en leuke bochtjes.

Vorig jaar reed ik mijn achterwiel nog aan flarden en kon ik dankzij Kim haar CXbike toch nog winnen. Dit jaar was het materiaal beter in orde; Schijfremmentjes, X King banden in 2.4, en een nieuw setje wielen. Uiteraard old school 26"!

Aan de start een mooi hoopje ongeregeldheden, zoals altijd, en ook Egon die met het knap lastig maakte in Lichtaart en Bruno de BKSS van 2015! Het vertrek was weer een biertje drinken, fiets zoeken en knallen. Twee manches en dan reden we nog een finale.

Ik kan tweemaal als eerste bos indraaien en onmiddellijk volle gas wat afstand nemen. Makkelijk is singlespeed nooit, om de bergjes is het voor iedereen volle gas. Maar in de bochtjes voel ik me dartel tussen de bomen draaien. Kleine wielen zeker...

Zo kan ik met een gerust gevoel tweemaal winnen, met dikke prijzen, een boodschappentas en Chouffe! Merci Kim!

Als tussenprijs, door de slag op de pinata doe ik er nog een rugzakje bij!

Dolle pret, dat is singlespeed altijd weer!

Maar nu staat de onegearedbike proper gepoetst in de kelder, crossduathlonseason is coming!