Home
Facebook Page Twitter
FloREAL Singlespeed
Geschreven door Eli   
donderdag 19 januari 2017 08:49

Nog vroeg in het jaar, maar er werd al een eerste keer een nummer opgespeld. En dan ook nog eens vlakbij, de XCbikers namen de tweede race van het singlespeed criterium 69' of X voor hun rekening. Dit reeksje gaat over vijf wedstrijden, met simpel concept, één regel, no gears...

Het is dan ook kleinschalig, gemoedelijk en zero stress. Doel is 69 minuten rond te maken, maar met het koude weer was het zondag afvlaggen na een verkenningsrondje en dik drie  kwartier racen.

En singlespeed is echt wel hard labeur. En vooral volle bak op de klimmetjes en proberen te recupereren op de vlakkere stukken.

Het parkoers zelf was het CX rondje aan de Floreal dus héél leuk. De wedstrijd zelf verliep vlekkeloos. Na de start kan ik op het eerste klimmetje de kop overnemen, en dan gaan we de boel wat op het lint trekken. In het mulle zand worden de gaten al wat groter, en enkel Egon volgt nog. In de tweede ronde zien we de derde nog even rijden maar dan zitten we definitief met twee voorop. Er wordt leuk gekoerst, enkele bochtjes op het scherp van de snee, en dat maakt het leuk.

Na dik veertig minuten kondigen ze de laatste ronde aan, iets vroeger dan verwacht. Egon neemt het eerste klimmetje nog voor zich, maar met het technisch stukje erna wip ik in de tweede klim erover en ga volle gas.

Wel nodig want op het vlakke was mijn versnelling net iets te klein. Gelukkig slaag ik al snel een gat, maar ik leg er nog goed de pees op. De laatste stukken is het dan rustig uitrijden en het flesje Westmalle binnenrijven, laat het smaken Johan!

https://www.facebook.com/johan.vangestel.7/videos/709535179221541/