Home
Facebook Page Twitter
Duathlon Lichtaart Hetric Challenge
Geschreven door Eli   
vrijdag 25 november 2016 13:02

Zondag ging de CrossDuathlon serie weer van start in Lichtaart. De Hetric Challenge is de eerste van drie manches, er volgen nog Retie en Geel. Nieuw dit jaar is dat het klassement op basis van de tijd opgemaakt zal worden!

De grootste verschillen zou je natuurlijk al in Lichtaart kunnen maken, dankzij het pittige fietsparkoers. Al was het eerst wat bang afwachten met het stormweer van afgelopen zondag. Maar alles ging door en in het bos was er niet veel te merken van de herfststorm.

De eerst drie kilometer lopen gingen ook al door de heuvels van Lichtaart en ik kon goed mee. Toch had ik niet het gevoel een schitterende looppas te hebben. Geert Laurysen en Mathias Cloostermans nemen al wat voorsprong. En hierachter hang ik net achter een grotere groep. Toch kan ik verbazend snel wisselen en kom als derde uit de wisselzone.

In het fietsen komt het even samen met een man of vier. Geert en Mathias zijn dan al buiten schot. Op het eerste technische singletrackje kan ik de groep uitdunnen tot twee, en zo ga ik verder met Davy Paeshuyze. Op het einde van de tweede ronde maak ik ook het gat op hem. Maar samen met Druyts komt hij blijkbaar toch dichter.

Gelukkig is het laatste deel van het fietsen in mijn voordeel en met een goed voorsprong kan ik aan het lopen beginnen. Tijdens het lopen blijven ze mooi op afstand en kom ik verrassend als derde over de meet!

 

Laatste aanpassing op vrijdag 25 november 2016 13:03