Home
Facebook Page Twitter
Bn Cross Evere Golden Spike 2015
Geschreven door Eli   
woensdag 02 december 2015 12:17

Met de verhuis naar de KMS was het er nog niet van gekomen om na september nog een Bn cross mee te pikken. Zo bleef de teller van het aantal crossen op 11 staan. 1 cross verwijdert van de magische 12 waarop het klassement berekend wordt.

Gisteren heb ik dan toch het gaatje in de agenda opengehouden en vanuit de KMS trokken we naar Evere. Een blij weerzien met de andere bekende lopers, en zo waren ze terug op hun hoede.

De start verliep zoals gepland tegen het tempo van Marco Pauwels, die neemt traditiegetrouw de kop en sleurt ons zo tot buiten het kwartier. Daar kregen we de wind in de rug en ik verhoog het tempo. Enkel Arnaud schuift mee, en komt zelfs naast me lopen. Hij toont zijn goede form en loopt vlot mee. Toch merk ik dat zijn ademhaling iets begint te veranderen en ik trek nog eens wat harder door.

Hij laat zo een gaatje dat stilletjes groeit. Beetje bij beetje geraak ik uit het zicht en dan is het nog een kwestie van het tempo hoog te houden. Enkel in de laatste rechte lijn zakt het tempo, door de hevige wind op kop.

Al bij al een vlotte zege, maar een lastig rondje met de hevige wind en de gladde offroad stroken, gelukkig was er nog de beloning van de Sint

Zo sluit ik de Golden Spike 2015 ook dit jaar af als eindwinnaar!