Home
Facebook Page Twitter
Crossduathlon Lichtaart
Geschreven door Eli   
vrijdag 27 november 2015 12:04

Zondag was het de tweede hoogdag in het winterduathlon festijn. Na Poederlee begin september was het eerst wat rusten, mentaal oppeppen en terug focus op deze van Lichtaart.

Het lopen werd iets specifieker getraind met hulp van de sportmonitoren van de KMS. Natuurlijk moest het dan nu blijken of de prille trainingen al nu hadden.

Vanaf het weekend was ook de winter begonnen, maar gelukkig bleven we zondag van regen gespaard.

Zo gingen we van start voor een eerste 3km lopen, en die liepen echt vlot. Ik kon mee met de kop en enkel de echte hardlopers waren nog voor. Eens op de fiets zat ik onmiddellijk in perfect gezelschap van Micha Van den Eynde en Kris Driessens. Samen rijden we een goed tempo, niet overdreven, en dit omdat Micha nog wat in winterslaap was. Zo komt Mathias Cloostermans dan ook in sneltempo na de eerste van drie ronden bij ons aansluiten. De BikeInners zetten zich op kop en halfweg koers trekt Mathias er vandoor. Ik schuif mee en het gat is gevallen. Helaas duurt het niet lang voor ik hem moet laten gaan wanneer ik door een gedubbelde zijn wiel moet lossen. En met het ontzettend hoge tempo van hem kan hem absoluut niet meer bijhalen. Ik probeer mijn voorsprong op Micha en Kris te behouden. Maar op het einde van de derde ronde komen ze er terug bij. En Micha rijdt nog wat weg, Kris laat een gaatje op me vallen.

Zo komen we kort opéén de wisselzone in. Micha loopt al snel weg, en halfweg het lopen komt Kris terug bij me. Even blijft hij in het zog. Maar wanneer hij doortrekt loopt hij snel van me weg. Ik bekoop m'n effort die ik moest leveren om Mathias even te blijven volgen. En ook net te weinig drinken. Het tweede lopen gaat dus wat verkrampt. Maar ik loop zo toch als 5e binnen. Een mooi resultaat, en een goede positie om in maart naar Retie te trekken!

Bedankt aan Kristof Byloos voor de foto's.

 

 

Laatste aanpassing op woensdag 02 december 2015 13:53