Home
Facebook Page Twitter
VDN Viersel
Geschreven door Eli   
woensdag 07 oktober 2015 13:49

Winterblues, septemberitis, blijkbaar een fenomeen in de wielersport. En die indruk had ik de voorbije weken ook wel wat. Buiten de woon-werktripjes fietste ik niet veel, en de weekends zaten bomvol niet fietsgerelateerde zaken.

Dus werd het tijd om de ban een beetje te doorbreken en de nummer nog eens op te spelden. De keuze was er tussen de Flanders Cup en de VDN. En omdat de VDN in de voormiddag gereden werd, en er in de namiddag een auto stond te wachten om gepolierd te worden trok ik naar Viersel.

Ongeveer hetzelfde rondje als vorig jaar, dus superveel draaien en keren. Moet me normaal goed liggen, maar ik kreeg niet het juiste gevoel in de bochtjes.

De start verloopt nog goed maar al snel moet ik er twee laten rijden, en na een rondje alleen zwoegen laat ik me inlopen. Eerst eentje en wat later zitten we met een grote groep samen.

Ik blijf goed op de hoede en nestel en wring me steeds op de tweede plaats van het groepje. In de laatste ronde gaat het dan even mis en in raak een paaltje en kom zo volledig tot stilstand. Vlug hervertrekken en inhalen. Ik rij hier eigenlijk mijn finale al maar ik kom toch nog tot in het wiel van de derde. Ideale plaats. Maar op het wasbord komt eentje me terug voorbij, totaal onverwacht en zo moet ik als derde van het rijtje naar de spurt.

Ik kan er nog eentje bijhalen maar de lijn is te kort.

Zo wordt het dus een vierde plaats. Bijlange niet tevreden van de koers en de benen. Maar het was met de voorbije weken in het achterhoofd een logisch gevoel dat de form wel weg was.