Home
Facebook Page Twitter
Duathlon Lille
Geschreven door Eli   
donderdag 10 september 2015 10:05

Het offroad duathlonseizoen werd plots vroeg op gang geschoten. Plots verscheen er dat de wedstijd in Poeyelheide de eerste van de Cross Duathlon series zou zijn.

Iet wat verrassend dus, want vorig jaar was dit pas in november. De loopschoenen werden dus al wat vroeger afgestoft.

De wedstrijd verliep net anders dan wat ik dacht. Het lopen ging immers zeer vlot en ik kan wisselen op een zesde plaats. Niet echt ver van een groepje voor me. En met een kleine voorsprong op wat achtervolgers.

Maar tijdens het fietsen draaiden de benen niet vlot, in plaats van in te halen, werd ik zelf ingehaald. Door het tempo van sterke fietser Mathias Cloostermans kwamen Dirk Baelus en Kris Willemsen terug. Ik pikte aan, en Dirk moesten lossen. Na drie rondjes en een luttele 20 km kwamen we met drie in wisselzone. Ik wissel vlot en loop samen met Kris buiten. Mathias volgt in het spoor maar moet wat later afhaken.

Na een kleine kilometer ga ik over Kris en sla een miniem gaatje. Dit kan ik gelukkig vasthouden tot de finish en zo haal ik een mooie zesde plaats. Een goede start, en met een beter fietsgedeelte de volgende keer ziet het er goed uit!