Home
Facebook Page Twitter
Belgische kampioenschappen XC en Marathon
Geschreven door Eli   
zondag 09 augustus 2015 15:45

Het is ondertussen al drie weken geleden, maar een korte break met een trip richting Frankrijk zorgden er voor dat er steeds leukere dingen waren dan even achter de computer te kruipen.

Het stijdtoneel voor de twee kampioenschappen was Ottignies, de XCO op zaterdag. En dinsdag erop de marathon.

Het rondje was echt wel schitterend gemaakt, en met de stage met de Militaire ploeg in de week vooraf het BK konden we alle bochtjes goed verkennen. Al waren er op de wedstrijddag veel andere sporen en was het weer wat zoeken.

Doordat ik geen BeNeLux Cup wwedstrijd had meegereden stond ik ergens op de derde rij, wat lastiger op kopstart te nemen natuurlijk. Maar op de startklim voelden de benen alles behalve super aan. Ik kon wat opschuiven en kon rond plaats 10 het bos indraaien. Al snel schuif ik op naar plaats 6, en ik kan er nog eentje bijbenen, maar ook word ik nog ingehaald. Zo blijf ik dus een ganse wedstrijd op plaats 6. Een goede uitslag, zeker gezien de wat lome benen. Het ging om tempo te rijden maar een overdrive zat er niet in.

3 dagen later stonden we dan alweer in Ottignies voor de marathon, goed voor 85 km. Waarvan een eerste lus van een dikke 10 gereden werd op het xcparkoers met wat extra, dan een grote lus en om af te sluiten alweer de XC lus op.

In de XC lus rijden er 3 weg, maar net na het technische lus komt Tempst, Van Hecke en Maes aansluiten en zo rijden we het gat toe op de drie. Virtueel rij ik dus voor de overwinning. Maar al snel beginnen de prikken op de klimmetjes meer en meer pijn te doen en halfweg moet ik zo de kopgroep laten rijden. Ik kom alleen te zitten, en kan niet aansluiten bij de groepjes die me passeren. De batterij loopt leeg en zo komt Benny Houben me voorbij. En dan moet het XC stuk nog beginnen. Over dat XC stuk van een dikke 10 km reden we een uur. En doordat ik een drinkbus was kwijtgespeeld duurde het eeuwen. De zwaarte en hitte sloegen in en ik zakte er door. Op de laatste klim komt Marc Donné me nog voorbij en zo strand ik alweer op een zesde plaats.

Eigenlijk twee keer een mooie uitslag, maar het gevoel was nooit super. Er zat geen kracht in de benen, en die oorzaak is nu gevonden. Een gebroken zadeldek zorgde er voor dat ik een paar mm lager op de fiets zat. En zo lopen de benen volledig vast. Inmiddels is het zadel vervangen en kan ik weer mooi de kracht blijven behouden.

Laatste aanpassing op zondag 09 augustus 2015 15:48