Home
Facebook Page Twitter
Duathlon Zonhoven
Geschreven door Eli   
woensdag 31 maart 2010 19:57

De feesten zijn nog maar net gepaseerd, of de honger is er al weer. Niet naar een schranspartij, maar game-time; wedstrijd!

In Zonhoven stond de eerste winterduathlon van het seizoen op het programma, de eerste keer dat ik eindelijk aan deze wedstrijd kan deelnemen. Vorige jaren was het studeren of opleiding in deze maand.

De meeste duathlon's zijn voer voor lopers, maar in zonhoven is het spek naar bikers bek. En door de regenval was het mountainbikeparkoers nog zwaarder geworden.

Maar eerst lopen natuurlijk! Ik schiet snel uit de blokken voor het eerste loopgedeelte, dit verteer ik door de vele looptrainingen meer dan behoorlijk. En na een snelle schoenwissel kan ik beginnen aan een helse 25 km.

Het parkoers is één ijswater, de sneeuw is wel weg maar dit is een marteling voor voeten en handen. Het parkoers laat je wel geen moment om kou te lijden. Enkele nijdige klimmetjes en voor de rest is de omloop dikwijls baggeren door slecht berijdbare stroken. Het mountainbike gaat me nog niet goed af en als Dries Hollanders me als snel voorbijvliegt kan je de winnaar al wel bedenken.

In het spoor van enkele duo-renners passeren er me nog enkele. Het is echt afzien en stilletjes voel ik mijn handen kouder worden. Proberen ze beweeglijk te houden, maar na de fietsproef ben ik toch serieus aan het sukkelen met mijn schoenen, met Ief's hulp krijg ik ze toch aan. De verloren plaatsen kan ik nog goedmaken en uiteindelijk een 5e plaats. Met een betere fietsproef had er meer ingezeten, maar nu weten we natuurlijk waar we aan moeten werken!

Een mooie wedstrijd maar zo vroeg op het seizoen kruipt het toch nog in de kleren, de kop is eraf en nu op naar de volgende wedstrijden!