Home
Facebook Page Twitter
RBR Geel
Geschreven door Eli   
woensdag 31 maart 2010 19:56

Mijn eerste persoonlijke afspraak: Duathlon in hometown Geel. Altijd speciaal, en daarom wil ik er zeker alles uit de kan halen!

De duathlon in Geel is echt wel een topwedstrijd, één van de laatste in het veld en de ideale voorbereiding voor de mannen van de weg. Maar vooral het deelnemersveld is steeds top, een plaats bij de eerste 10 is dan ook steeds de doelstelling.

 

Dankze de goede looptraining met de collega's op het werk, is mijn lopen toch behoorlijk verbeterd. En dit is enorm belangrijk in Geel. Een snelle 4 km lopen moet er voor zorgen dat de eerste groepjes zich vormen. Ikzelf kom net voor de 2e grote groep binnen. Een ideale situatie want hierin zitten veel goede bikers!

Op het MTBparkoers halen we een gemiddelde van net boven 30km/u, dat zegt genoeg. Ik doe een snelle schoenwissel en haal snel wat bikers in, maar dan laat ik me wijselijk inlopen door een grote groep. Samen met hen beuken we naar de koplopers, erop en.. nee ze sluiten allemaal aan. Maar in de volgende ronde kunnen we de groep wel uitdunnen.

Vier man sleurt steeds op kop, maar dan kan je zeker nooit voor verrassingen komen. De 24 km fietsen vliegen dan ook voorbij en met een groep van 7 duiken we terug de wisselzone in. Daar kan ik me als 3e uit verlossen.

Jim Thijs is enorm snel gestart maar zakt dan weg, ik kan nog even in het spoor van Paul Embrechts blijven maar dan is hij ervandoor. Ook Armand Vandersmissen passeert. Daarna is het gat groot genoeg en kan ik mee op het podium!

Een superresultaat waar ik enkel van kon dromen. Samen met de 3e plaats mag ik me ook weer voor een jaartje Geels Winterduathlonkampioen noemen. En met de vele goede duathleten uit Geel is dit een behoorlijk te koesteren titel.

Volgende wedstrijden zullen weer allemaal op de mountainbike zijn.