Home
Facebook Page Twitter

Wie is online?

We hebben 5 gasten online

LoginEli Smeyers
Galbergenjogging
Geschreven door Eli - dinsdag 02 mei 2017 13:39   

De duathlon in Geel was al meer dan een maand geleden.

Maar die maand werd opgevuld met een fantastische bikeweek in Grimaud en wat familytime.

Maar nu komen we dus weer een paar keer in actie richting Polen.

De eerste keren met de loopschoenen en dan staan er ook nog enkele mtbmarathon's op het programma.

Afgelopen vrijdag trapten we dus af met de Galbergenjogging. 9.3 km door de bossen, ideaal weer en schitterend parkoers.

De wedstrijd zelf valt snel in de plooi, de eerste kan ik niet bijhouden en de derde heb ik alleen bij het startgekeuvel gezien. Een tweede plaats dus, en een mooie tombolaprijs, wij content!

 

 
Crossduathlon Geel, de kers zonder de taart
Geschreven door Eli - dinsdag 21 maart 2017 12:29   

De taart was met de lekke band in Retie al weg, het crossduathlon klassement zag ik in een luttele seconde verdwijnen. Dus kon ik thuis enkel nog voor de kers gaan. Gezien het ook het BK was werd de ambitie ook wat verschoven naar een realistische TOP15 plaats.

De verdelingen tussen lopen en fietsen zouden dit jaar ook niet in mijn voordeel spelen. Beginnen met 6 km lopen. Welja, dat zijn er minstens 2 te veel om toch nog een beetje voeling met de top te hebben. Ging het lopen me zondag daarenboven nog eens niet goed af. En zo kwam ik na 6 km de wisselzone binnen op plaats 21.

Maar het fietsen was wel mooi, een modderstrook(je) maar vooral draaien en keren tussen de bomen met wat losse zand. Sommige keken verbaast naar mijn Conti Speedking achterband, maar het bleek wel de ideale keuze.

Zo ramde ik de eerste ronde al snel naar plaats 15, en schoof op en op naar plaats 8. De laatste halve toer met half zicht omdat ik mijn contactlens in een dennenboom uitgeveegd had. Als bijna blinde zonder lenzen of bril is dit geen aanrader.

Als 8e dus in de wisselszone, voor nog een 3 km lopen. Ik kan tempo lopen, maar net als de eerste run zijn de echte lopersbenen ergens achtergebleven. Eentje haalt me zo nog bij en is het met een nette 9e plaats een TOP10 geworden.

Tevreden, zeer tevreden met de kers. Maar honger naar de taart.

Ook verleng ik weer een jaartje mijn Geelse titel, ook iets om fier op te zijn en een extra motivatie.

 

Nu op naar het lange mountainbikewerk, met als summum de Beskidy Trophy in Polen!

 
Duathlon Retie, einde verhaal
Geschreven door Eli - maandag 13 maart 2017 12:57   

Deze week moest de apotheose worden, eerst Retie en een weekje later Geel. Twee keer knallen en zo volle bak gaan voor het eindklassement van de Cross Duathlon Classics.

Geert Laurysen startte niet, dus virtueel pakt ik de kop. Davy Paeshuyse is natuurlijk ook in form dus het mocht een mooi duel worden.

Aan de start ook Odyn, Thys en nog echt hardlopers. Dat bleek ook direct bij het startschot. Een groepje van 5 liep al snel weg, Tony Goossens hiel ik nog enigszins in het oog. Al was het bij de wissel al meer dan 30 sec.

Vlak achter me kwam Davy binnen van het lopen. Ik kon snel wisselen, ging vlot op de fiets en volle bak door. Ik dacht dat Davy snel bij me zou komen maar ik reed verder weg. Het gat op Tony en Pauwels kreeg ik wel niet dicht. Maar alleen tegen een groepje voor me en ook achter me wist ik toch stand te houden.

Tot halfweg de derde ronde. In en bocht raak ik iets en de band gaat onmiddellijk snel plat. Tubeless vloeistof of niet, einde verhaal door een stom gaatje... Even loop ik nog naast de fiets maar het is onbegonnen werk, een dikke vloek en teleurgesteld wandel ik terug.

Ik zie nog net Odyn winnen, pakken mijn schoenen uit de wisselzone en weg.

Een domper, goede benen, prachtig weer, mooie vooruitzichten en vooral niet naar waarde kunnen strijden...

Het eindklassement zal dan ook niet voor dit jaar zijn, alweer geen MINI gewonnen..

Rest me nog in Geel de beste van't stad proberen te worden als pleister op de wonde, al is er wat meer nodig dan enkel een pleister.

 

 
Dessel XC
Geschreven door Eli - donderdag 09 maart 2017 12:49   

Zondag werd op het Brasel parkoers in Dessel een open wedstrijd georganiseerd. En wel, die trok héél veel volk.

Ik reed met de fiets tot ginder en mocht het mooie nummer 91 ontvangen. De wachtrijen om in te schrijven waren al wel weg...

Dus op een rondje dat grotendeels uit singletrack bestond was inhalen een bijna niet mogelijke zaak. Volle bak tussenspurtjes dus, en een leuke training onder een mooi zonnetje. De uitslag, tja ergens tussen 15 en 30 denk ik zo..

 
«BeginVorige12345678910VolgendeEinde»

Pagina 3 van 75
 

Sponsors

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie