Home
Facebook Page Twitter

Wie is online?

We hebben 3 gasten online

LoginEli Smeyers
City Mountainbike The Netherlands
Geschreven door Eli - maandag 28 september 2015 11:21   

Het tweede luik van de City mountainbike wedstrijden vond plaats in Nederland. En weer werd er gekozen voor de races in het zelfde weekend te houden. Zaterdag Rotterdam, en zondag reden we naar Roosendaal.

De rondjes waren elke dag zeer leuk, maar het lukt me niet om de moed bijéén te rapen om de dubbel te springen. De andere masters doen het ook niet, maar ik verlies er toch teveel tijd mee.

De tijdritten en halve finales gaan steeds vlot, en in de finale stoot ik weer tweemaal op het fenomeen Steven De Roeck. Het lukt me telkens weer om de kopstart te nemen, maar Steven weet me altijd op een hindernis te passeren. En eens voorbij raak je er echt niet meer over.

Zo finish ik tweemaal op de zilveren stek, en dat is ook mijn plaats dit jaar in het XCE wereldje.

Voor volgend seizoen weten we natuurlijk wat te doen:

#Hespenkweken voor meer power in de rechte stukken

#Lefbijéénrapen om de jumps mooi te nemen.

 

 

één ding staat al vast, 2016 zal een jaar worden als geen ander!

Lees verder...
 
Belgian Singlespeed championships BeSSC
Geschreven door Eli - woensdag 16 september 2015 13:28   

Het was weer eens iets anders dit weekend. De hightech fietsen liet ik thuis, en de oude 26'' Giant ATX mocht nog eens van stal.

Op het programma een singlespeed timetrail op zaterdag, en zondag was het dan raceday.

Wel die timetrail luidde al een beetje in wat je mag verwachten van Singlespeed: bier en niet schakelen. Het doel was om een mini rondje te rijden met een fiets waar de de cranks zo hadden gezet dat je niet soepel kon trappen, het stuur gedraaid en sheef gezet. Vervolgens moest je dan een pintje openen met een aansteker en zo snel mogelijk leegdrinken, omdraaien en op je kop zetten. Wel dat lukte me nog best goed want ik haalde een zesde tijd. Waardoor ik de 'finale' mocht doen om hier een Bronto frame te winnen! Bij de finale kwam er al geen fiets meer aan te pas. In de finale moeste we om ter snelst drie zware bieren drinken met een rietje. Wel hier moest ik toch de duimen leggen. Helaas dan ook geen frame...

Na een nachtje in de tent was het zondag dan weer raceday. Om de singletrack van Hamme werd een mooi rondje uitgezet, ideaal voor de singlespeed. Maar ik merkte toch al dat mijn verhouding van tandwielen net iets te klein was.

Bij de start moesten we achter de sporthal gaan staan, en in tussentijd werden de fietsen verstopt, op een hoop gelegd, wielen gedemonteerd en noem maar op. Na wat zoeken vond ik mijne terug in het hoge gras en kon aan de inhaalrace beginnen. Dat lukt vrij vlot en in de 2e ronde kom ik aan kop van de wedstrijd. Maar dan gaat het een eerste maal mis, de ketting gaat van het tandblad en mijn voorsprong is weer te niet. Snel opleggen en inhalen, maar alweer loopt de ketting er af. En dus begint het opnieuw en zo heb ik bijna een ronde nodig om terug op kop te komen en wat voorsprong te nemen.

Halfweg koers komt Angus, meervoudig WK SS, me voorbij en moet hem met mijn koffiemolenverzetje toch laten gaan. Toch blijft mijn voorsprong groot genoeg, tot het materiaal weer begint te sputteren. De body van het achterwiel begint de geest te geven en hierdoor riskeer ik de ketting er af te gooien. Het tempo zakt dan ook wat en Bruno komt dichterbij. In de voorlaatste ronde gaat het dan mis, eerst bots ik tegen iemand die een vreemd maneuver doet wanneer ik voorbij kom en dan valt de ketting er in die ronde 4x af. Weg is Bruno en weg is ook de titel. Een jammerlijke zaak, maar zelfs in de singlespeedwereld moet het materiaal top zijn. Ik had alles beter moeten testen om zo niet voor deze verrassing te staan natuurlijk..

 

KLIK op de foto voor nog meer plezier!

 
Duathlon Lille
Geschreven door Eli - donderdag 10 september 2015 10:05   

Het offroad duathlonseizoen werd plots vroeg op gang geschoten. Plots verscheen er dat de wedstijd in Poeyelheide de eerste van de Cross Duathlon series zou zijn.

Iet wat verrassend dus, want vorig jaar was dit pas in november. De loopschoenen werden dus al wat vroeger afgestoft.

De wedstrijd verliep net anders dan wat ik dacht. Het lopen ging immers zeer vlot en ik kan wisselen op een zesde plaats. Niet echt ver van een groepje voor me. En met een kleine voorsprong op wat achtervolgers.

Maar tijdens het fietsen draaiden de benen niet vlot, in plaats van in te halen, werd ik zelf ingehaald. Door het tempo van sterke fietser Mathias Cloostermans kwamen Dirk Baelus en Kris Willemsen terug. Ik pikte aan, en Dirk moesten lossen. Na drie rondjes en een luttele 20 km kwamen we met drie in wisselzone. Ik wissel vlot en loop samen met Kris buiten. Mathias volgt in het spoor maar moet wat later afhaken.

Na een kleine kilometer ga ik over Kris en sla een miniem gaatje. Dit kan ik gelukkig vasthouden tot de finish en zo haal ik een mooie zesde plaats. Een goede start, en met een beter fietsgedeelte de volgende keer ziet het er goed uit!

 
Foto's City Mountainbike Belgium BK XCE
Geschreven door Eli - vrijdag 28 augustus 2015 10:50   

Lees verder...
 
«BeginVorige12345678910VolgendeEinde»

Pagina 10 van 75
 

Sponsors

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie