Home
Facebook Page Twitter

Wie is online?

We hebben 4 gasten online

LoginEli Smeyers
Bn Cross Evere Golden Spike 2015
Geschreven door Eli - woensdag 02 december 2015 12:17   

Met de verhuis naar de KMS was het er nog niet van gekomen om na september nog een Bn cross mee te pikken. Zo bleef de teller van het aantal crossen op 11 staan. 1 cross verwijdert van de magische 12 waarop het klassement berekend wordt.

Gisteren heb ik dan toch het gaatje in de agenda opengehouden en vanuit de KMS trokken we naar Evere. Een blij weerzien met de andere bekende lopers, en zo waren ze terug op hun hoede.

De start verliep zoals gepland tegen het tempo van Marco Pauwels, die neemt traditiegetrouw de kop en sleurt ons zo tot buiten het kwartier. Daar kregen we de wind in de rug en ik verhoog het tempo. Enkel Arnaud schuift mee, en komt zelfs naast me lopen. Hij toont zijn goede form en loopt vlot mee. Toch merk ik dat zijn ademhaling iets begint te veranderen en ik trek nog eens wat harder door.

Hij laat zo een gaatje dat stilletjes groeit. Beetje bij beetje geraak ik uit het zicht en dan is het nog een kwestie van het tempo hoog te houden. Enkel in de laatste rechte lijn zakt het tempo, door de hevige wind op kop.

Al bij al een vlotte zege, maar een lastig rondje met de hevige wind en de gladde offroad stroken, gelukkig was er nog de beloning van de Sint

Zo sluit ik de Golden Spike 2015 ook dit jaar af als eindwinnaar!

 
Crossduathlon Lichtaart
Geschreven door Eli - vrijdag 27 november 2015 12:04   

Zondag was het de tweede hoogdag in het winterduathlon festijn. Na Poederlee begin september was het eerst wat rusten, mentaal oppeppen en terug focus op deze van Lichtaart.

Het lopen werd iets specifieker getraind met hulp van de sportmonitoren van de KMS. Natuurlijk moest het dan nu blijken of de prille trainingen al nu hadden.

Vanaf het weekend was ook de winter begonnen, maar gelukkig bleven we zondag van regen gespaard.

Zo gingen we van start voor een eerste 3km lopen, en die liepen echt vlot. Ik kon mee met de kop en enkel de echte hardlopers waren nog voor. Eens op de fiets zat ik onmiddellijk in perfect gezelschap van Micha Van den Eynde en Kris Driessens. Samen rijden we een goed tempo, niet overdreven, en dit omdat Micha nog wat in winterslaap was. Zo komt Mathias Cloostermans dan ook in sneltempo na de eerste van drie ronden bij ons aansluiten. De BikeInners zetten zich op kop en halfweg koers trekt Mathias er vandoor. Ik schuif mee en het gat is gevallen. Helaas duurt het niet lang voor ik hem moet laten gaan wanneer ik door een gedubbelde zijn wiel moet lossen. En met het ontzettend hoge tempo van hem kan hem absoluut niet meer bijhalen. Ik probeer mijn voorsprong op Micha en Kris te behouden. Maar op het einde van de derde ronde komen ze er terug bij. En Micha rijdt nog wat weg, Kris laat een gaatje op me vallen.

Zo komen we kort opéén de wisselzone in. Micha loopt al snel weg, en halfweg het lopen komt Kris terug bij me. Even blijft hij in het zog. Maar wanneer hij doortrekt loopt hij snel van me weg. Ik bekoop m'n effort die ik moest leveren om Mathias even te blijven volgen. En ook net te weinig drinken. Het tweede lopen gaat dus wat verkrampt. Maar ik loop zo toch als 5e binnen. Een mooi resultaat, en een goede positie om in maart naar Retie te trekken!

Bedankt aan Kristof Byloos voor de foto's.

Lees verder...
 
BikeShoe4U - Scott
Geschreven door Eli - donderdag 12 november 2015 11:40   

Op Twitter had ik de voorzet al gegeven, en nu komt het aan het licht. Voor mijn fietsen linkt iedereen me met Giant. Als er te kiezen valt, is het een Giant, en dit al sinds jaar en dag.

Maar nu lanceerde ik een battle Giant vs Scott, verraad in de hoogste graad?

Zo ver gaat het nu wel niet. Samen met BikeShoe4U was ik op zoek naar een nieuwe racefietsschoen. En voor mijn mtbschoenen rij ik nu toch al een tijdje met Gaerne dus misschien was het logisch om ook op de weg met het merk te rijden.

Na wat overleg over de pasvorm van de verschillende merken, was het besluit niet Gaerne. Ik heb een lage wreef, en zo heb ik wel een smalle schoen nodig. Gaerne was een mogelijkheid, Giro ook, maar Lake zou bijvoorbeeld afvallen.

Maar dan kwam Daan af met de Scott Road Premium's af. Een verrassend voorstel, maar wel doordacht en een gouden tip van BikeShoe4U!

Het gaat merkgebonden misschien wat wringen, maar de pasvorm van de schoenen is perfect!

Zo zie je dat merk, kleur niet het belangrijkste is maar wel hoe de schoen aan je voet zit. Pedal to the medals...

 

Lees verder...
 
VDN Viersel
Geschreven door Eli - woensdag 07 oktober 2015 13:49   

Winterblues, septemberitis, blijkbaar een fenomeen in de wielersport. En die indruk had ik de voorbije weken ook wel wat. Buiten de woon-werktripjes fietste ik niet veel, en de weekends zaten bomvol niet fietsgerelateerde zaken.

Dus werd het tijd om de ban een beetje te doorbreken en de nummer nog eens op te spelden. De keuze was er tussen de Flanders Cup en de VDN. En omdat de VDN in de voormiddag gereden werd, en er in de namiddag een auto stond te wachten om gepolierd te worden trok ik naar Viersel.

Ongeveer hetzelfde rondje als vorig jaar, dus superveel draaien en keren. Moet me normaal goed liggen, maar ik kreeg niet het juiste gevoel in de bochtjes.

De start verloopt nog goed maar al snel moet ik er twee laten rijden, en na een rondje alleen zwoegen laat ik me inlopen. Eerst eentje en wat later zitten we met een grote groep samen.

Ik blijf goed op de hoede en nestel en wring me steeds op de tweede plaats van het groepje. In de laatste ronde gaat het dan even mis en in raak een paaltje en kom zo volledig tot stilstand. Vlug hervertrekken en inhalen. Ik rij hier eigenlijk mijn finale al maar ik kom toch nog tot in het wiel van de derde. Ideale plaats. Maar op het wasbord komt eentje me terug voorbij, totaal onverwacht en zo moet ik als derde van het rijtje naar de spurt.

Ik kan er nog eentje bijhalen maar de lijn is te kort.

Zo wordt het dus een vierde plaats. Bijlange niet tevreden van de koers en de benen. Maar het was met de voorbije weken in het achterhoofd een logisch gevoel dat de form wel weg was.

Lees verder...
 
«BeginVorige12345678910VolgendeEinde»

Pagina 9 van 75
 

Sponsors

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie