Home
Facebook Page Twitter

Wie is online?

We hebben 7 gasten online

LoginEli Smeyers
Waimes: pech...
Geschreven door Eli - vrijdag 14 mei 2010 12:30   

Dat ik hier ook dit jaar geen topresultaat ging rijden werd me al heel snel duidelijk in de startklim, de verzuring van de loopwedstrijd gisteren speelde me toch wat parten. Maarja, daar kies ik natuurlijk zelf voor.

Ik forceer dan ook niets en laat me meedrijven, en bij de loopklim in het begin vrees ik op een ritje krampen. Maar die komen er toch niet. De hartslag gaat nooit hoog, en in de klimmen rijden ze om me heen steeds en stukje van me weg. In de afdalingen kan ik gelukkig steeds alles terug goedmaken en met wat voorsprong aan de volgende heuvel of euvel beginnen. Ik merk wel dat ik in de modder en de technische passages geen trap moet geven en toch wat van de anderen wegrijd. Op het singletrackje met de vele wortels enkele km"s voor de skipiste neem ik dan ook voorsprong die ze pas op de skipiste dichtkrijgen.

Daar is het echt zwoegen,  met een 32 vooraan en 34 achteraan heb je niet echt een Ardennenverzet...

 

Lees verder...
 
Gailly Eupen Aflossing Marathon
Geschreven door Eli - woensdag 12 mei 2010 14:51   

Naar jaarlijkse gewoonte wordt er net voor het verlengde weekend nog stevig gelopen op en rond de stuwdam in Eupen. Daar start de Gailly, met vijf lopers die elk een dikke 8 km afhaspelen en zo een marathon bijéén lopen.

Het parkoers is mooi maar ook enorm zwaar. Je start met een dikke honderd meter vlak, en dan kan je beginnen afdalen voor 10 minuten! Met de fiets zou dit wel wat sneller gaan, maar de benen moeten het vandaag zelf doen. Na deze onverharde afdaling kom je terug op asfalt waar de beklimming naar de stuwdam begint. Hier loop je ongeveer 15 à 20 minuten naar boven. Een stevige klim dus!

 

Lees verder...
 
Belgian Cup Antwerp, 5e en runner up in het provinciaal kampioenschap.
Geschreven door Eli - zaterdag 08 mei 2010 19:07   

Vandaag reed ik  de reeds veel besproken editie van de GP Antwerpen, de uitspraken van de organisatie deden het groots vermoeden, en eens aangekomen (na één pijl van de organisatie gezien te hebben) bleek ook dat ze echt grootheidswaanzin hadden. Hoge heras hekken, politie te paard, inkom ook voor de renners. Onvriendelijke mensen aan de inkom, én nog steeds chaos en belachelijke inschrijvingsprijzen.  Verschillende renners deelden al snel dezelfde mening, de sfeer van een leuke mountainbikewedstrijd was redelijk ver te zoeken.

 

Op naar het parkoers dan, dit was zoals gezegd een veredelde cyclocross, met enkele 'technische' strookjes. Maar de grootste schrik hier was dat een voorligger zou haperen, en iedereen te voet zou zetten. Morgen zullen deze zijkantjes nog meer afgereden zijn, en zullen veel mensen 'lastig' zijn. 

Voor ons klonk de start om 16u, en hier was het al direct drummen. Iemand rijdt vol tegen mijn derrailleur en wiel. Hierdoor schiet de ketting op een paar tandjes door. Degene die ik net nodig heb om de snelle start te verteren. Al snel rijden Robin en Ben weg en nog twee man passeert me. Ook Wim Peers, eentje waar ik moet tegen strijden voor de provinciale titel. Hij neemt 100 m en ik krijg ze gewoon niet dicht. Steeds zie ik hem rijden maar hoe hard ik ook duw, geen meter kom ik dichter. Hij was dus sterker, maar ik blijf volle bak gaan. Een foutje en ik kan misschien naar hem toe, het lukt me echter niet. Als vijfde bol ik dan over de streep, meer zat er niet in. En toch is het wat zuur, want de provinciale titel had zeer leuk geweest zijn.

Voor ons stonden er trouwens 7 ronden op de teller, goed voor een 45 min wedstrijd voor winnaar Ben Kindermans, dat maakt dat de eliten morgen toch tegen de 20 rondes zullen moeten rijden!

Volgende wedstrijd is nu woensdag de Gailly een team aflossing marathon lopen, dus ieder een dikke 8 km waaronder de stuwdam aan het meer van Eupen! 

 
JPracingbike1.com bikeflag
Geschreven door Eli - zondag 02 mei 2010 14:45   
 
«BeginVorige7172737475VolgendeEinde»

Pagina 71 van 75
 

Sponsors

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie