Home
Facebook Page Twitter

Wie is online?

We hebben 6 gasten online

LoginEli Smeyers
Duathlon Lichtaart Hetric Challenge
Geschreven door Eli - vrijdag 25 november 2016 13:02   

Zondag ging de CrossDuathlon serie weer van start in Lichtaart. De Hetric Challenge is de eerste van drie manches, er volgen nog Retie en Geel. Nieuw dit jaar is dat het klassement op basis van de tijd opgemaakt zal worden!

De grootste verschillen zou je natuurlijk al in Lichtaart kunnen maken, dankzij het pittige fietsparkoers. Al was het eerst wat bang afwachten met het stormweer van afgelopen zondag. Maar alles ging door en in het bos was er niet veel te merken van de herfststorm.

De eerst drie kilometer lopen gingen ook al door de heuvels van Lichtaart en ik kon goed mee. Toch had ik niet het gevoel een schitterende looppas te hebben. Geert Laurysen en Mathias Cloostermans nemen al wat voorsprong. En hierachter hang ik net achter een grotere groep. Toch kan ik verbazend snel wisselen en kom als derde uit de wisselzone.

In het fietsen komt het even samen met een man of vier. Geert en Mathias zijn dan al buiten schot. Op het eerste technische singletrackje kan ik de groep uitdunnen tot twee, en zo ga ik verder met Davy Paeshuyze. Op het einde van de tweede ronde maak ik ook het gat op hem. Maar samen met Druyts komt hij blijkbaar toch dichter.

Gelukkig is het laatste deel van het fietsen in mijn voordeel en met een goed voorsprong kan ik aan het lopen beginnen. Tijdens het lopen blijven ze mooi op afstand en kom ik verrassend als derde over de meet!

 

 
Duathlon Meerhout
Geschreven door Eli - maandag 07 november 2016 09:57   

1 november, en de eerste editie van de duathlon in Meerhout. Vlak bij huis, dus een leuke starter van het crossduathlonseizoen.

Het parkoers was echter niet zo leuk, twee grote rondes van 10 km. En dit met veel rechte stukken, niet veel technisch om niet niks te zeggen. Hier moet dus zeker verbetering in kunnen.

Het looprondje was wel in orde, en de loopbenen ook.

Verbazend maar na een snelle start van de meute kom ik in de groep achter snelle loper Ruben Ghys. Een ideaal groepje dat eens op de fiets nog uit vier bestaat. Met Mathias Cloostermans als hardrijder als ideale gangmaker. Zo reden we samen tot bij Ruben, en wegrijden zat er in het snelle rondje niet in.

Zo gingen we dan met vijf in de wisselzone en Ruben en Davy gingen het snelst aan het lopen. Ruben blijft buiten schot. Maar samen met Mathias loop ik op en over Davy. Het tempo blijft hoog, maar Mathias heeft nog wat over en neemt een kleine voorsprong. Zijn atletiektrainingen renderen!

Zo kom ik zeer tevreden als derde over de meet.

Meteen podium, maar de volgende keer in Lichtaart zal het andere koek zijn!

 
Urban Cross Borgloon
Geschreven door Eli - vrijdag 28 oktober 2016 11:37   

Afgelopen zondag werd de nummer nog eens opgespeld voor een héél mooi concept. Een wedstrijd in het hartje van Borgloon. Fietstype was te kiezen, CX, mtb, singlespeed, alles was welkom.

Het rondje was ook prachtig, trappen om op te lopen, een zandbak een héél pittige klim, kasseien, noem maar op! Door het tijdsschema kies ik voor de wedstrijd van 16u45. En dan een uurtje knallen.

De start gaat vlot met de hole shot maar op het snelle stuk komen de Vastgoed profs er toch over met hun CXfietsen. Fabio volgt maar ik moet op de steile klim ze toch laten rijden. Het gaatje wordt op de snelle stukken al snel groter en zo zit ik samen met nog twee anderen.

Na een 40 minuten speel ik de metgezellen definitief kwijt en is het nog genieten en afzien op het parkoers.

Een leuke namiddag, een clean sweap op het podium door Vastgoed en voor mezelf een vijfde plaats.

Fantastische zondag!

 
Nog steeds geen kampioenschapsrenner
Geschreven door Eli - vrijdag 14 oktober 2016 13:09   

Drie weken geleden stond het BK Eliminator op het programma. Ook dit jaar werd de wedstrijd over twee dagen gereden. Eentje in Antwerpen en in Waregem. De trainingen waren gedaan en de benen waren goed.

Maar door een voorzichtige tijd in de tijdrit kom ik onmiddellijk terecht in de poule met: Mels, Scheire en Denuwelare. Dat heb je dan als je als master bij de elites moet meerijden en er achteraf een klassement opgemaakt word...

Toch begon ik sterk, ik reed na Mels op de tweede stek en ging zo met Denuwelare naar de kombocht. Daar sluit ik de deur, terecht, en op een correcte manier, voor Denuwelare zodat hij niet kan langskomen. Maar in de kombocht vertikt hij het om te remmen en me de ruimte te geven. Met als gevolg beide voet aan grond. Denuwelare uitgeschakeld en ik de ketting er af. Ik kan nog op gang komen maar zo zit Scheire terug vlakbij en in de zandbak kan hij erop en erover. Einde verhaal, einde BK droom. Ik besluit dan ook niet naar Waregem te gaan, de trui of niets. In Waregem stonden helaas dan maar 3 masters aan de start, en is ook XCE gestorven met deze wedstrijdvorm om de elites en masters samen te laten rijden..

 

Dinsdag was het dan een herkansing op het Militair kampioenschap en met een goede start in het spoor van de Olympiers zat ik na een ronde op plaats 4. Helaas, helaas, rij ik in ronde twee lek en is het einde verhaal...

 
«BeginVorige12345678910VolgendeEinde»

Pagina 6 van 75
 

Sponsors

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie