Home
Facebook Page Twitter

Wie is online?

We hebben 4 gasten online

LoginEli Smeyers
FloREAL Singlespeed
Geschreven door Eli - donderdag 19 januari 2017 08:49   

Nog vroeg in het jaar, maar er werd al een eerste keer een nummer opgespeld. En dan ook nog eens vlakbij, de XCbikers namen de tweede race van het singlespeed criterium 69' of X voor hun rekening. Dit reeksje gaat over vijf wedstrijden, met simpel concept, één regel, no gears...

Het is dan ook kleinschalig, gemoedelijk en zero stress. Doel is 69 minuten rond te maken, maar met het koude weer was het zondag afvlaggen na een verkenningsrondje en dik drie  kwartier racen.

En singlespeed is echt wel hard labeur. En vooral volle bak op de klimmetjes en proberen te recupereren op de vlakkere stukken.

Het parkoers zelf was het CX rondje aan de Floreal dus héél leuk. De wedstrijd zelf verliep vlekkeloos. Na de start kan ik op het eerste klimmetje de kop overnemen, en dan gaan we de boel wat op het lint trekken. In het mulle zand worden de gaten al wat groter, en enkel Egon volgt nog. In de tweede ronde zien we de derde nog even rijden maar dan zitten we definitief met twee voorop. Er wordt leuk gekoerst, enkele bochtjes op het scherp van de snee, en dat maakt het leuk.

Na dik veertig minuten kondigen ze de laatste ronde aan, iets vroeger dan verwacht. Egon neemt het eerste klimmetje nog voor zich, maar met het technisch stukje erna wip ik in de tweede klim erover en ga volle gas.

Wel nodig want op het vlakke was mijn versnelling net iets te klein. Gelukkig slaag ik al snel een gat, maar ik leg er nog goed de pees op. De laatste stukken is het dan rustig uitrijden en het flesje Westmalle binnenrijven, laat het smaken Johan!

https://www.facebook.com/johan.vangestel.7/videos/709535179221541/

 

 
Looking forward into 2017
Geschreven door Eli - dinsdag 10 januari 2017 13:37   

De planning, wel de doelen zijn al gesteld en tot eind juni weten we waarvoor we trainen.

Het eerste doel is een mooi resultaat halen in de crossduathlon van het eigen Geel. De weg hier naartoe zal gaan via twee singlespeed'races' en twee duathlon in Hofstade en Retie.

Na dit lijstje is het opbouwen naar het langewerk doel, en dat is de Beskidy in Polen. Vier dagen subliem biken en vooral heel steil klimmen. Hier trainen we naartoe via een weekje Spanje of Frankrijk begin april, om dan nog enkele marathons en misschien een meeruren wedstrijd mee te doen.

Voorlopig dus geen XC, en geen licentie. Maar er kunnen zeker enkele open wedstrijdjes tussenzitten.

 
Militair Kampioenschap Cross
Geschreven door Eli - dinsdag 20 december 2016 14:13   

Het is nu al twee weken geleden, en toch ben ik er nog niet goed van. Wat een mooi sluitstuk moest worden van 2016 werd een lege bladzijde.

Dinsdag fietste ik nog van Brussel naar huis, maar onderweg speelde de buik al op. En kroop ik zowaar in het wiel. Thuis gekomen, gedouched en in bed gekropen. Om dan in de late uurtjes de buik langs de mond te ledigen in een emmer.

Woensdag was het dan lopen, maar zonder enige fut. De benen waren leeg, en de maag speelde nog op.

De eerste halve ronde kon ik nog een doenbaar tempo lopen. Maar toen moest ik noodgedwongen een sanitaire stop maken. Even heb ik me kunnen herpakken maar bij het ingaan van de laatste ronde was alles op.

Een teleurstellende 135e plaats, maar het was echt van niet beter kunnen.

De wedstrijd en de inspanning heeft veel geëist. Nog steeds voel ik me nog niet 100%, maar dat komt wel goed tegen het nieuwe jaar!

 
Hetric Challenge foto's
Geschreven door Eli - maandag 28 november 2016 11:15   

 
«BeginVorige12345678910VolgendeEinde»

Pagina 5 van 75
 

Sponsors

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie