Home
Facebook Page Twitter

Wie is online?

We hebben 2 gasten online

LoginEli Smeyers
Physical Training Instructor
Geschreven door Eli - woensdag 23 augustus 2017 11:27   

Frank Abagnale Sr.

  • Two little mice fell in a bucket of cream. The first mouse quickly gave up and drowned. The second mouse, wouldn't quit. He struggled so hard that eventually he churned that cream into butter and crawled out. Gentlemen, as of this moment, I am that second mouse.

Al jaren spreek ik er over, het grote doel in de carrière, de opleiding tot PTI, Physical Training Instructor. Met de cursus van 6 weken in 2016 was de eerste stap gezet. En nu na lang wachten, de moed soms bijna opgegeven, is het eindelijk zo ver.
Op 4 september start ik aan de opleiding van 11 maanden in Eupen. Een schitterende opleiding, zeer uitdagend en zwaar. Veel studeren en voorbereiden, om in juli 2018 af te studeren.
De opleiding omvat alle sporten die je maar kan bedenken, en daar nog enkele typisch militaire sporten bij!

Gezien deze opleiding enorm veel krachten zal kosten, zal ik tijdens deze periode geen competitie doen. De vrije tijd in het weekend zal nodig zijn om te herstellen, en natuurlijk voor quality time thuis.
In de mate van het mogelijke zal ik hier, zo nu en dan het verhaal wel neerpennen. Maar weet dat ik aan het meest fantastische jaar bezig ben, en dat we hopelijk in schoonheid kunnen afwerken.

 
Militair kampioenschap triathlon
Geschreven door Eli - donderdag 06 juli 2017 09:38   

We doen er eentje bij, ja nog een sport, zwemmen moet wel lukken...

Met nul voorbereiding in het zwemmen was het dan ook het doel om zonder mezelf in de problemen te brengen de 700m te zwemmen. Rustig aan dus, en zo kwam ik al 46e uit het water. Gelukkig stond dan de mountainbike klaar en geen koersfiets. Dat liet me toch toe om lekker in te halen en zo reed ik dan ook de top 20 binnen.

Afsluiten deden we met nog eens 5 km lopen.

Resultaat heel veel plezier, zeer leuke ervaring, en een 16e plaats!

 

Dat zwemmen gaat wel in orde komen, maar daarover volgt nog wel nieuws!

 
Beskidy MTB Trophy
Geschreven door Eli - woensdag 05 juli 2017 09:54   

4 Dagen, puur mountainbike, schitterende streek en vooral véél hoogtemeters.

Net geen tien jaar geleden reed ik de Beskidy al eens, 26", de kleine wielen, een triple vooraan, alu frame... tijden veranderen.

Maar het hotel was nog net hetzelfde en de omgeving nog even fantastisch.

Dag 1 was de warming up stage, en het was nog lekker warm ook. Een schitterend 60 km met veel mooie stukken. Zeker de eindeloze singletrack over het grenspas tussen Polen en Tsjechië. De benen waren goed, enkel op de echt steile klimmen merk ik natuurlijk dat ik geen klimmer pur sang ben. Maar wel een mooie 20e plaats!

Dag 2 is de route langer 70 km, en naar het hoogte punt in de omgeving een 1200m. Hierdoor zit er naar mijn gevoel wat te veel asfalt in en minder technische stukken. Helaas ook technische stukken aan de fiets, door een domme val staat de pad van de derrailleur scheef. Iets later rij ik de ketting dan ook over het grootste tandblad en gaat het kettingslotje open. Gelukkig niet te veel verloren tijd en nog een 24e plaats. Naar de avond toe wordt het ook kouder, de organisatie beslist dan ook terecht dat de etappe van zaterdag ingekort wordt naar 45 km.

Dag 3 Temperaturen tussen 2 en maximaal 10 graden, een geluk dus dat het een kortere etappe werd. Met een goede wind/regenstopper krijg ik het gelukkig niet koud tijdens de rit. Enkel de handen protesteren wat, maar het gaat best goed! Zo haal ik terug een 20e plaats.

Dag 4 80 km en 3100 hm, dat is veel en lang klimmen. Maar ik ben blijkbaar nog wat frisser dan de meesten want tot km 50 rij ik op plaats 13. Helaas rij ik daar lek op één van de duizenden scherpe stenen. Ik probeer eerst met een nestel het gat te dichten, maar het lekt nog langs de velg. No Tubes dicht het niet, wat dicht het eigenlijk nog wel, misschien juist een doorntje..  Dus binnenband erin en het volgende bommetje.. ik probeer het ventieltje los te draaien maar het komt los uit de binnenband. Gevloek en volgende bommetje, wat het laatste was... Het ventiel komt nog mee los, dus ik laat het op de binnenband en rij zo maar voorzichtig met veel te weinig druk verder. Na 5 km staat er gelukkig een pomp, en kan ik de band hard, te hard maar zekerheid, zetten. Nu was het dus op safe binnenbollen, met een 32e plaats als gevolg. Jammer van deze lekke band, die heeft me toch een klein half uur gekost. Maar we finishen.

Uiteindelijk goed voor een 24e plaats, wat best wel goed is in dit deelnemersveld! Voldaan naar huis na deze meerdaagse, met nog een tussenstop in Praag!

 

 
Hagelandse Chrono 8e plaats
Geschreven door Eli - dinsdag 06 juni 2017 13:02   

Het was toch al weer lang geleden dat ik de Hagelandse Chrono nog eens reed. En nu met Polen en het goede weer was de ideale moment.

Ik moet zeggen alles zat wel mee, na de start komt bijna onmiddelijk een groepje van 4 achter me. En ze rijden hetzelfde tempo. Al is het de eerste kilometers wel wat jojo. Want de pijlen zijn niet altijd even duidelijk. En we halen soms een paar keer dezelfde renners in..

Na een kilometer of tien is hier niet veel van te merken en we rijden stevig door. Een ideaal tempo al wordt het werk vooral gedeeld door twee man. Zo gaat het vlot en de kilometers vliegen voorbij.

Na 3u07 zitten de 80 km er dan ook al op, later goed voor een 8e plaats.

Maar vooral het was zeer leuk rijden, en héél veel geluk dat ik met Keith Heylen een perfecte metgezel had. Ook chapeau voor David Osaer zijn rekker! Plooien en rekken maar niet breken gedurende heel de rit.

 

Op naar Polen! One week to go...

 
«BeginVorige12345678910VolgendeEinde»

Pagina 1 van 75
 

Sponsors

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie